Трамп про референдум у Каталонії: "Я за об'єднану Іспанію"

Середа, 27 вересня 2017, 13:22

Президент США Дональд Трамп закликав Іспанію залишатися об'єднаною за кілька днів до референдуму в Каталонії щодо питання незалежності.

Про це Трамп заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм у Трояндовому саду (Rose Garden) Білого дому, повідомляє The Hill.

"Я можу сказати, говорячи тільки від себе, що я хотів би, щоб Іспанія продовжувала бути об'єднаною", - сказав Трамп, зазначивши, що ця проблема "розгорталася протягом століть".

"Я думаю, що жителі Каталонії вже давно говорять про неї. Я впевнений, якби ви мали точні цифри та точні опитування, то ви б побачили, що вони люблять свою країну", - сказав Трамп.

"Вони люблять Іспанію. І вони не залишать її. Тому я за об'єднану Іспанію. Я дійсно думаю, що жителі Каталонії залишиться з Іспанією. Я думаю, що було б нерозумно не зробити саме так. Бо мова йде про те, щоб залишитися з дійсно великою, красивою і дуже історичною країною", - заявив Трамп.

Нагадаємо, іспанська влада взяла під контроль всю правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

Іспанія також взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Іспанський уряд заявив, що регіональна поліція візьме під контроль всі кабінки для голосування перед каталонським референдумом щодо незалежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.