МЗС рекомендує українцям уникати масових скупчень людей у Каталонії

Понеділок, 25 вересня 2017, 14:01

МЗС України рекомендує українцям, які відвідують автономну область Каталонія, уникати масових скупчень людей у зв’язку з підвищеною громадською активністю в даний період.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

"У зв’язку з підвищеною громадською активністю, яка спостерігається в автономній області Каталонія протягом останніх тижнів та може мати місце упродовж наступного місяця, рекомендуємо уникати масових скупчень людей", - йдеться у повідомленні.

В МЗС також рекомендують неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії, зокрема, мати при собі оригінали паспортних документів.

"Нагадуємо, що у випадку надзвичайних ситуацій (у разі загрози життю чи загибелі громадян) слід звертатися на "Гарячу лінію" Генконсульства: +34 629 38 2936", - нагадує Міністерство закордонних справ.

Як відомо, у багатьох містах Каталонії на вихідних відбулися вуличні акції на підтримку проведення референдуму про незалежність.

Нагадаємо, іспанська влада взяла під контроль всю правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

Цього тижня Іспанія також взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.