Прем'єр Іраку закликав курдів скасувати результати референдуму за незалежність

Середа, 27 вересня 2017, 15:01

Прем'єр-міністр Іраку Гайдер аль-Абаді закликав курдський уряд скасувати результати референдуму про незалежність у північній частині Іраку, назвавши це умовою для діалогу, щоб врегулювати кризу.

Про це повідомляє Reuters.

У своєму виступі в парламенті Аль-Абаді повторив ультиматум до Регіонального уряду Курдистану з вимогою віддати контроль над міжнародними аеропортами до п'ятниці, бо в іншому випадку буде введено заборону на прямі міжнародні польоти до курдського регіону.

"Ми не будемо вести діалог про результати референдуму. Якщо вони хочуть розпочати переговори, вони повинні скасувати референдум та його результати", - сказав Аль-Абаді парламенту.

Повідомляється, що вимоги уряду Іраку були відхилені міністром транспорту Регіонального уряду Курдистану Мавлюдом Мурадом в середу.

Він заявив на прес-конференції в курдській столиці Ербіль, що контроль над аеропортами та підтримання прямих міжнародних рейсів необхідні для боротьби проти бойовиків "Ісламської держави".

Напередодні іракський уряд виступив із вимогою до регіонального уряду Курдистану передати контроль над своїми аеропортами.

Нагадаємо, 25 вересня у курдський автономії Іраку пройшов референдум про підтримку незалежності. Референдум не було визнано ані центральним урядом Іраку, ані іншими країнами.

В Іракському Курдистані, згідно з останніми даними, 91,83% виборців проголосували за незалежність цього регіону.

Читайте також на сайті "ЄвроПравди": "Референдум, що дає шанс ІДІЛ: чому світ не вітає незалежність Курдистану".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: