Мер Барселони закликала ЄС бути посередником у каталонській кризі

Четвер, 28 вересня 2017, 13:04

Мер Барселони Ада Колау закликала ЄС бути посередником у протистоянні між Каталонією і офіційним Мадридом щодо референдуму про незалежність.

Про це повідомляє Agence France Press.

"Моє зобов'язання як міського голови... закликати Європейську комісію відкрити простір для посередництва між іспанським та каталонським урядами задля пошуку демократичного рішення шляхом переговорів", - написала вона.

За її словами, Барселона не хоче зіткнутися з непередбачуваними наслідками і, на думку Колау, більшість європейських партнерів теж цього не хочуть.

Мер Барселони наголосила, що вона проти незалежності, однак непримиренна поведінка уряду Маріано Рахоя у Мадриді також є неприйнятною.

Юридичні заходи проти каталонських чиновників "лише допоможуть посилити соціальну напругу та блокуватимуть будь-яку можливість знайти вихід із конфлікту", - сказала вона.

"Іспанський уряд дозволив каталонському конфлікту перерости з внутрішнього до європейського конфлікту", - заявила Колау, додавши, що Європа не може бути "пасивною" у каталонському питанні.

Як повідомлялося, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що ЄС ігнорує конфлікт його регіону з центральним урядом у Мадриді через референдум про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: