В Бундесвері перевіряють майже 400 випадків правоекстремізму – ЗМІ

П'ятниця, 29 вересня 2017, 11:04

Служба військової контррозвідки Німеччини перевіряє 391 випадок можливих правоекстремістських настроїв в лавах бундесверу.

Це випливає з відповіді міністерства оборони ФРН на парламентський запит фракції Лівої партії, передає DW.

Так, в 2017 році зафіксовано 286 нових випадків ймовірних правоекстремістських настроїв. У трьох випадках підозри підтвердилися.

Експерт фракції Лівої партії в бундестазі з внутрішньої політики Улла Єльпке піддала критиці ставлення в бундесвері до проблеми правого екстремізму. "Що стосується неонацистів і рейхсбюргерів, то стосовно них не може бути ніякої мови про поблажливість, вони повинні з тріском вилітати з армії", - переконана вона.

За словами політика, праві екстремісти, які мають доступ до зброї, являють собою "бомбу сповільненої дії". При перших же обґрунтованих підозрах їх необхідно позбавляти цього доступу, підкреслила вона.

Раніше розголосу набув випадок звільнення з лав бундесверу солдата-расиста, який допускав правоекстремістські висловлювання. У квітні 2017 року контррозвідка викрила старшого лейтенанта Франко А., який готував теракт під виглядом "сирійського біженця". Крім того, з числа резервістів бундесверу був виключений прихильник правоекстремістського "Німецького руху за ідентичність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.