Розвідка Німеччини почала стежити за правоекстремістського групою IBD

П'ятниця, 12 серпня 2016, 18:40

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) розпочала стеження за праворадикальною організацією "Німецький рух за ідентичність" (Identitäre Bewegung Deutschland, IBD).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У нас є підстави вважати, що діяльність IBD порушує вільно-демократичні суспільні принципи", – цитує видання представника BND.

Як відзначають у розвідці, на тлі міграційної кризи "Рух за ідентичність" посилив заклики до протистояння політиці держави, пов'язаної з наданням притулку біженцям.

Відомо, що організація "Рух за ідентичність" спочатку була створена у Франції. Головними ідеями організації є протидія "масовій міграції" та "ісламізації Європи".

У Німеччині організація розпочала свою діяльність з 2012 року і складається з ряду пов'язаних між собою угруповань, члени яких висловлюють правоекстремістські і націоналістичні погляди.

За інформацією відомства, кількість членів IBD може становити від декількох десятків до декількох сотень чоловік. Донедавна члени цієї організації перебували під наглядом місцевих органів з охорони конституції в дев'яти федеральних землях. Віднині спостереження буде здійснюватися на федеральному рівні. Німецька спецслужба зможе збирати інформацію про комунікації між різними філіями IBD і впроваджувати в організацію інформаторів.

Видання відзначає, що члени угруповання IBD можуть бути пов'язані з правопопулістської партією "Альтернатива для Німеччини" (АдГ). 

Раніше повідомлялося, що МВС Німеччини хоче посилити заходи по боротьбі з тероризмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.