В уряді Іспанії знову заявили: референдуму про незалежність Каталонії не буде

П'ятниця, 29 вересня 2017, 16:13

В іспанському уряді ще раз заявили, що референдуму про незалежність Каталонії, призначеного на 1 жовтня, не буде.

Про це заявив речник іспанського уряду Іньїго Мендес де Віго, повідомляє Reuters.

"Я наполягаю, що 1 жовтня не буде жодного референдуму", - сказав він і знову підкреслив незаконний характер запланованого голосування.

В той же час каталонський лідер Карлес Пучдемон у п’ятницю заявив про чіткі наміри провести референдум.

"На понад 2 тисячах місцях для голосування все готово, там є все необхідне для того, щоб люди висловили свою думку", - заявив Пучдемон.

Суди наказали поліції оточити  школи, в яких планується проведення голосування. Намагаючись залишити їх відкритими, батьки закликали до масової ночівлі в школах школі - з наметами та спальними мішками, безкоштовною паельєю та кінотеатром. Організатори заявили, що 60 000 вже зареєструвалися для участі в такій акції.

Організатори референдуму закликали людей прийти на виборчі дільниці, продемонструвавши "мирний опір", навіть якщо їм не дозволять голосувати.

Як відомо, у неділю в Каталонії має відбутися референдум про незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Детальніше про референдум у Каталонії читайте у статті "Розлучення по-каталонськи: чи зможе Мадрид зупинити референдум та розпад Іспанії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.