Міністр оборони Латвії: навчання "Запад-2017" підтвердили нашу стурбованість

П'ятниця, 29 вересня 2017, 17:42

Російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017" підтвердили стурбованість країн Балтії щодо можливостей РФ провести наступальну операцію.

Про це заявив міністр оборони Латвії Раймондс Раймондс Бергманіс під час виступу на "Ризькій конференції-2017", повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Навчання" Захід-2017" тільки підтвердили нашу стурбованість. Очевидно, що РФ в короткий період здатна провести добре скоординовану наступальну операцію в регіоні", - сказав Бергманіс.

За його словами, недостатня прозорість з російської сторони під час навчань не додала впевненості в безпеці регіону.

Бергманіс зазначив, що НАТО не має зупинятися в нарощуванні передової присутності на східному фланзі.

"Нам також потрібно схвалити створення нової командної структури, для того, щоб забезпечити цілеспрямований і раціональний розподіл ресурсів. Необхідно вирішити питання логістики для швидкого переміщення по території НАТО", - сказав він.

Нагадаємо, навчання "Запад-2017" пройшли на російських і білоруських полігонах з 14 по 20 вересня. Згідно з офіційною інформацією, в них взяли участь близько 13 тисяч військовослужбовців – максимальна кількість, що дозволяє не запрошувати спостерігачів із третіх країн.

За неофіційними даними кількість військовослужбовців, які взяли участь в навчаннях виявилося істотно великим - до 100 тисяч.

При цьому аналіз навчань дозволяє робити висновок, що на них відпрацьовувався сценарій блокування Балтійського регіону. У самому НАТО вже встигли заявити, що вважають такі підозри "небезпідставними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.