Британія закликає інтенсифікувати Brexit-переговори з ЄС, щоб вийти з глухого кута

Понеділок, 4 вересня 2017, 15:33

Британія хоче вести безперервні переговори з Європейським Союзом, щоб спробувати вийти із тупикові ситуації через угоду про "розлучення" із блоком.

Про це повідомляє The Telegraph.co.uk.

На Даунінг-стріт заявили у понеділок, що британський уряд "готовий інтенсифікувати переговори" з Брюсселем та змінити наявний графік, за яким переговори проводяться лише один тиждень кожні чотири тижні.

Така заява з'явилася на тлі занепокоєнь, що переговори фактично зайшли у глухий кут, оскільки ЄС вважає, що Британія повинна взяти на себе зобов'язання заплатити за Brexit, тоді як у Лондоні ставлять під сумнів правову базу запропонованого законопроекту.

Речниця на Даунінг-стріт підтвердила на брифінгу для журналістів, що британські міністри хочуть активізувати переговори.

За інформацією Politico, уряд хоче, щоб переговори велися щотижня, щоб просунутися від обговорення умов виходу Британії до майбутніх торговельних угод.

Минулого тижня головний переговірник з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що не було досягнуто явного прогресу з Великою Британією щодо основних тем під час Brexit-переговорів.

Нагадаємо, британська команда переговірників на чолі з Девідом Девісом вимагає правових роз'яснень від посадових осіб Брюсселя щодо плати за процес виходу з ЄС.

Детальніше про "ціну розлучення" Британії та ЄС читайте у матеріалі на ЄвроПравді: "Скільки коштує Brexit: Лондон і Брюссель не можуть узгодити умови розлучення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.