У Каталонії голосуватимуть за законопроект про незалежність від Іспанії

Середа, 6 вересня 2017, 11:59

Каталонія голосуватиме 6 вересня за законопроект, що має служити як перехідна Конституція у разі позитивного голосування населення за незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє The Local.es.

Очікується, що про-сепаратистські партії, які контролюють регіональні збори в багатих північно-східних регіонах, приймуть законопроект, ігноруючи рішення Конституційного суду Іспанії, який вважає, що таке голосування є неконституційним.

Законопроект буде винесено на голосування під час спеціальної сесії парламенту, без дебатів, а потім найвищі посадові особи каталонського уряду мають підписати його.

У понеділок, 4 вересня, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой звинуватив каталонський уряд у прагненні "обійти всі юридичні процедури" законом, який він пообіцяв негайно оскаржити в судах.

Нагадаємо, наприкінці серпня правляча коаліція Каталонії представила законопроект, що має служити як перехідна Конституція у разі позитивного голосування населення за незалежність від Іспанії.

Прихильники відокремлення Каталонії від Іспанії мають намір провести референдум про незалежність 1 жовтня. Мадрид вважає референдум неконституційним та обіцяє засудити організаторів плебісциту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.