Суд залишив під вартою капітана "Наутілуса", підозрюваного у вбивстві журналістки

П'ятниця, 8 вересня 2017, 13:17

Данський апеляційний суд відхилив клопотання щодо звільнення з-під варти Петера Мадсена, звинуваченого у вбивстві шведської журналістки на борту свого підводного човна "Наутілуса".

Про це повідомляє The Local.se.

Суд постановив, що Мадсен, якого звинувачують у вбивстві та понівеченні тіла незалежної журналістки Кім Валль, має і надалі перебувати під вартою.

Суддя вирішив, що Мадсен перебуватиме під вартою до 3 жовтня.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

Мадсена підозрювали у ненавмисному вбивстві жінки і зараз він знаходиться під вартою. Усі звинувачення він відкидав і стверджував, що висадив журналістку за день до затоплення човна на березі острова Рефсгалеєн - колишньої промзони у гавані Копенгагена.

Однак пізніше він заявив, що Кім Валль померла на борту внаслідок нещасного випадку і він поховав її в морі.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль.

Нещодавно капітан затонулого біля Копенгагена приватного підводного човна "Наутілус" Петер Мадсен заявив, що шведська журналістка Кім Валль загинула в результаті нещасного випадку - внаслідок удару важкої кришки люка на борту підводного човна.

Мадсен - відомий данський винахідник, він сам сконструював "Наутілус". Шведська журналістка мала написати про нього великий матеріал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.