Прем'єр Туреччини: візова ситуація із США має бути швидко врегульована

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:29

Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що США, прийнявши емоційне рішення проти свого союзника, покарали турецьких та американських громадян однаково, призупинивши візові послуги.

Про це повідомляє Reuters.

Біналі Йилдирим заявив, що суперечка має бути вирішена якнайшвидше, однак він підтримав затримання Туреччиною співробітника консульства США на минулому тижні, що спонукало США призупинити видачу віз.

"Туреччина - це не племінна держава, і ми будемо відповідати на те, що було зроблено, подібним чином", - заявив Йилдирим.

"Ми закликаємо Сполучені Штати бути більш розсудливими. Саме це питання, безумовно, має бути врегульоване якомога швидше", - сказав він, назвавши поведінку США "неприйнятною" для союзника.

"Кого ви караєте? Ви змушуєте своїх громадян та наших нести покарання, і це несерйозно. Ви не можете керувати країною, приймаючи емоційні рішення", - сказав Йилдирим.

Нагадаємо, США і Туреччина на взаємній основі призупинили видачу неімміграційних віз. 

Такий крок США може бути пов’язаний з арештом на минулому тижні співробітника американського генконсульства у Стамбулі. Його начебто підозрюють у зв’язках з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Туреччина звинувачує в організації спроби перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.