Чеські сенатори підтримали європейські прагнення України – офіс віце-прем’єра

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:56

Сенатори Чехії вважають європейську перспективу України очевидною річчю і підтримують європрагнення України.

Про це заявив очільник комітету зі справ ЄС Сенату Чехії Вацлав Гампль під час зустрічі з віце-прем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє служба віце-прем’єра.

Обговорюючи питання двосторонньої співпраці між Україною та Чехією, Климпуш-Цинцадзе висловила надію, що коаліція, яка буде сформована в чеському парламенті після виборів, що відбудуться найближчим часом, продовжить курс на зближення з Україною. 

Зокрема, важливим питанням є визнання чехами Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.

Повідомляється, що сенатори здійснили візит на Схід України, щоб, за їхніми словами, на власні очі побачити реальну картину того, що там відбувається. 

Чеські парламентарі засвідчили подальшу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також запевнили, що і надалі будуть співпрацювати з урядом України та громадськими організаціями в питаннях, що стосуються Сходу.

"Горді справами, які Чехія робить на Сході України", – заявив очільник Комітету зі справ ЄС.

Також співрозмовники наголосили на важливості політичного тиску на Росію та необхідності продовження санкцій за анексію Криму, окупацію Донбасу та невиконання Мінських домовленостей. Піднімалася тема переслідувань та дискримінації кримських татар та всіх, хто підтримує Україну, в Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: