Парламент Каталонії в очікуванні виступу Пучдемона, половина депутатів відсутні

Вівторок, 10 жовтня 2017, 19:12

Парламент Каталонії в очікуванні виступу президента автономії Карлеса Пучдемона щодо майбутніх планів у зв'язку з проведеним референдумом про незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє El Pais.

Очікується, що Пучдемон повідомить, що саме уряд буде робити із результатами референдуму про незалежність.

El Pais повідомляє, що на даний момент половина парламенту залишається порожньою, зокрема, у сесійній залі відсутня урядова коаліція, яка виступає за незалежність.

Речник уряду Каталонії Жорді Турул відмовився повідомити журналістам, чи має намір Пучдемон зробити заяву щодо односторонньої декларації незалежності.

Раніше повідомлялося, що біля будівлі парламенту Каталонії розгорнуто озброєну поліцію перед ключовим зверненням каталонського лідера Карлеса Пучдемона до парламентарів.

Як відомо, ввечері 10 жовтня лідер Каталонії Карлес Пучдемон виступить зі зверненням до місцевого парламенту, в якому може попросити парламентарів проголосити незалежність на підставі схваленого минулого місяця закону про референдум.

Нагадаємо, за інформацією каталонської влади, близько 90% виборців на референдумі 1 жовтня висловилися за незалежність від Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: