Гендерна рівність в ЄС: найкраща ситуація в Швеції і Данії, найгірша – в Греції

Четвер, 12 жовтня 2017, 14:38

У Швеції та Данії найкраща в ЄС ситуація з гендерною рівністю, найгірша – в Греції та Угорщині.

Про це свідчать результати доповіді Європейського інституту гендерної рівності – агентства ЄС, яке базується в Литві, повідомляє EUobserver.  

Країни ЄС оцінювали за 100-бальною шкалою з точки зору роботи, грошей, знань, часу, влади та здоров’я в період між 2005 та 2015 роками. Дослідники вивчали також проблеми з насильством.

Найкращий показник у Швеції (82,6 зі 100) та Данії (76,8). Третє місце поділили Фінляндія та Нідерланди. Найгірша ситуація з гендерною рівності в Греції (50), Угорщині (50,8) та Словаччині (52,4).

Загалом середній показник по ЄС склав 66,2 – це незначне покращення у порівнянні з 2005 роком (всього на 4,2 пункта вище).

"Нам досі залишається подолати довгий шлях до досягнення гендерно рівного суспільства і всі країни Євросоюзу мають можливість для покращення", - заявила директор інституту Вірджинія Лангбак.

Єврокомісар з питань правосуддя, споживачів і гендерної рівності Вера Юрова заявила, що має намір цього року запропонувати нові заходи, спрямовані на подолання значної різниці в оплаті праці чоловіків та жінок. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.