Ердоган: Неприйнятно, щоб США жертвували відносинами з Анкарою через свого посла

Четвер, 12 жовтня 2017, 16:26

Президент Туреччини звинуватив адміністрацію США в тому, що вона жертвує стратегічним партнером заради свого посла Джона Басса.

Про це Реджеп Ердоган заявив на зібранні провінційних губернаторів у столиці Анкарі, маючи на увазі посла США Джона Басса, який залишає Туреччину, повідомляє Anadolu.

"Я кажу це чітко та наочно, саме посол створив цей інцидент. Для США неприпустимо жертвувати стратегічним партнерством з Туреччиною заради посла, який лізе не у свою справу. Ми не можемо сказати "так" таким діям, - заявив Ердоган.

"Яка ганьба, якщо великими Сполученими Штатами Америки керує посол в Анкарі. Бо це така позиція, яку вони зайняли. Вони повинні були сказати: "Ви не можете поводитися із нашим стратегічним союзника таким чином, ви не можете діяти так". Але вони не змогли так сказати", - додав він.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що Анкара не вважає посла США Джона Басса представником Вашингтона в Туреччині.

Як відомо, США і Туреччина на взаємній основі призупинили видачу неімміграційних віз.

Такий крок США пов’язаний з арештом співробітника американського генконсульства у Стамбулі. Його підозрюють у зв’язках з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Туреччина звинувачує в організації спроби перевороту.

Згодом Туреччина видала ордер на затримання ще одного співробітника консульства США в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.