Лідери "Вишеграду" скаржаться на різну якість однакових продуктів у ЄС

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 18:06

Лідери країн "Вишеградської четвірки" (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) заявили про неприпустимість застосування різних стандартів якості при виготовлення харчової продукції у різних країнах ЄС.

Про це вони заявили після зустрічі у Братиславі, повідомляє TVN24.

Йдеться про практику великих компаній продавати на ринку одні і ті ж марки товарів з великою різницею в якості для Східної і Західної Європи.

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло зазначила, що різниця у якості однакових продуктів особливо помітна в країнах Центральної Європи.

Вона підкреслила, що громадяни ЄС мають рівний доступ до якісних продуктів, пропонованих на спільному ринку, а свідома дискримінація споживачів залежно від їхньої країни походження неприйнятна.

"Ми маємо право очікувати від інших партнерів ЄС, включаючи інститути ЄС, рівноправного ставлення", - сказала Шидло.

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив про свою підтримку зусиль "для усунення недобросовісної комерційної практики, яка свідомо пропонує продукти нижчої якості і вводить в оману споживачів".

"Я не зупинюся, поки ці недобросовісні практики не будуть повністю виведені з єдиного ринку ЄС", - сказав Фіцо.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зазначив, що згідно з результатами дослідження продуктів, 70% однакових товарів харчування відрізняються якістю залежно від того, куплені вони в угорських магазинах або в країні Західної Європи.

"Ми не можемо прийняти подвійний підхід до якості продукції, така практика неприйнятна", - додав він.

Раніше з подібною критикою виступив прем'єр Болгарії, назвавши це "пережитком апартеїду, коли для декого їжа повинна бути більш високої якості, а для інших, у Східній Європі, більш низької якості".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: