Вишеградська четвірка: плани Єврокомісії карати за відмову приймати біженців - безпідставні

Понеділок, 12 червня 2017, 19:32

Плани Європейської комісії щодо покарання країн ЄС за відмову приймати біженців є безпідставними, вважають країни Вишеградської четвірки. 

Про це заявив глава МВС Маріуш Блащак у понеділок, 12 червня, підсумовуючи головування Польщі у "четвірці", передає "Укрінформ".

"Ми вважаємо, що Єврокомісія неправа. На нашу думку, плани покарання країн "Вишеградської групи" є безпідставними. На наше переконання, політика безпеки є національною політикою, а не європейською", - зазначив глава МВС Польщі Маріуш Блащак.

За його словами, позиція чотирьох країн - Польщі, Угорщини, Словаччини та Чехії - є "єдиною", а запропонований Євросоюзом механізм розподілу біженців між країнами спільноти є "неефективним" і лише притягує чергові хвилі мігрантів.

Блащак підкреслив, що вимоги Єврокомісії щодо розподілу 160 тисяч біженців з півдня не виконують не лише країни "Вишеграду" чи Австрії, але й інші країни ЄС, оскільки до сьогодні розподілено лише 12% біженців.

Польський міністр зазначив, що країни Вишеградської четвірки є "солідарними" у світлі погроз Єврокомісії.

Як відомо, раніше агенція Reuters із посиланням на власні джерела повідомила, що Єврокомісія у вівторок, 13 червня, розпочне юридичний процес проти Польщі, Угорщини та Чехії за відмову від участі у програмі розселення біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.