Сенатор США: Трамп не планує розривати ядерну угоду з Іраном

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 19:24

Президент США Дональд Трамп не планує виходу США з міжнародної ядерної угоди з Іраном.

Про це заявив в п'ятницю,13 жовтня, американський сенатор Боб Коркер, голова сенатського Комітету з зовнішніх відносин, повідомляє Reuters.

Коркер повідомив журналістам, що в найближчі два тижні буде запроваджено законодавство, яке змінить закон США, що потребує регулярного перегляду ядерної угоди з метою "усунення недоліків" у пакті.

За його словами, ця міра, якщо вона буде прийнята, не порушуватиме умови угоди, досягнутої у 2015 році.

Раніше повідомлялося, що Трамп планує розірвати міжнародну ядерну угоду, заявивши, що вона не відповідає національним інтересам Сполучених Штатів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на Генеральній асамблеї ООН заявив, що окрім режиму КНДР, нації мають об'єднатися проти режиму в Ірані.

Трамп назвав "іранську ядерну угоду" найгіршою угодою, підтриманою США.

Ядерна угода була підписана в 2015 році "шісткою" міжнародних посередників (п'ять постійних членів РБ ООН і ФРН) і Іраном.

Документ передбачає виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування міжнародних санкцій, а також односторонніх обмежувальних заходів, введених США та ЄС.

США підозрює Іран у порушенні цієї угоди, результатом чого стало прийняття нових санкцій. Ці кроки Тегеран вже оскаржив в Раді безпеки ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.