Лідер Каталонії ухилився від чіткої відповіді Мадриду щодо незалежності

Понеділок, 16 жовтня 2017, 10:16

Каталонський лідер Карлес Пучдемон не прояснив ситуації щодо проголошення незалежності і знову попросив Мадрид про переговори.

Про це він написав у листі прем’єр-міністру Іспанії Маріано Рахою, який опинився у розпорядженні іспанських ЗМІ, повідомляє El Pais.

До ранку понеділка, 16 жовтня, Мадрид вимагав від Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії.

У листі Пучдемон уникнув роз’яснень щодо незалежності, натомість попросив прем’єр-міністра про двомісячні переговори для досягнення домовленостей і припинення "репресій проти народу і уряду Каталонії".

Пучдемон заявив, що ситуація, яка склалася, потребує політичних рішень та відповідей. Він нагадав, що 10 жовтня зробив "щиру пропозицію щодо діалогу".

"Я зробив це не як демонстрацію слабкості, а як чесну пропозицію, щоб віднайти рішення у відносинах між Іспанією і Каталонією, яке було заблоковано протягом багатьох років", - написав Пучдемон.

Як повідомлялося, 10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії.

Водночас він звернувся до регіонального парламенту у Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Мадридом.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.