РФ готується відповісти на санкції США обмеженням співпраці в космосі – ЗМІ

Середа, 18 жовтня 2017, 11:57

Російський законопроект про санкційну політику США буде передбачати заходи у відповідь, "болісні" для американців; в числі таких заходів може бути обмеження співпраці в космосі.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на джерело в парламенті РФ, передає Газета.ru.

"У цьому законі буде тільки те, на що американці не зможуть не звернути уваги. Такий інструментарій готується", — сказав він.

За словами джерела, в число таких "хворобливих" заходів може увійти припинення польотів космонавтів США на МКС, а також припинення поставок комплектуючих для Boeing. Як зазначається, в ряді модифікацій літаків Boeing частка російських комплектуючих може доходити до 70%.

Раніше заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков не виключив, що влада прийме окремий закон або вдосконалить наявне законодавство як відповідь на санкції Вашингтона.

Крім того, спікер нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін заявив, що Держдума вже опрацьовує це питання.

Нагадаємо, на початку серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії, Північної Кореї та Ірану. 

Законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції" підтримали обидві палати Конгресу США. У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Детальніше про ухвалений Конгресом санкційний законопроект читайте у матеріалі на сайті ЄвроПравди: "Сенат підтвердив новий пакет санкцій: що саме чекає на Росію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.