У Норвегії марно чекали обвалу гори, заради якого п’ять разів евакуювали людей

фото
Середа, 18 жовтня 2017, 15:18

У Норвегії дозволили евакуйованим мешканцям біля підніжжя гори Маннен повернутися до своїх домівок після того як стало відомо, що очікуваного обвалу гори цього року вже не буде.

Про це повідомляє видання ABC Nyheter.

"Мешканці ферм, евакуйованих з району підніжжя гори, можуть повертатися до своїх домівок, а будиночки для туристів під горою знову придатні до використання" - повідомила місцева поліція.

11 людей евакуювали 14 жовтня, після того як верхня частина гори різко посунулася вниз. При цьому за останні роки за була вже п’ята така евакуація.

Обвалу гори Маннен у Норвегії очікують уже протягом кількох років. Лише за минулий тиждень частина гори посунулася донизу більше ніж за весь 2016 рік. На минулому тижні  були дні, коли зсуви становили до 20 см за день.

Ділянка гори, якій загрожує обвал 

Через це норвезький директорат водних ресурсів та енергії вирішив прискорити обвал, підвівши водопостачання до небезпечної ділянки води. Одна різке зниження температури призвело до того, що зсуви припинилися з природніх причин.

"Ми припинили водопостачання, коли зрозуміли, що більше не можемо спричинити істотного зсуву грунту" - повідомили у директораті у середу.

Низькі температури очікуються і наступного тижня, що дозволяє норвезькій владі говорити про те, що очікуваного обвалу цього року вже не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: