Сини вбитої на Мальті журналістки вимагають відставки прем’єра

Четвер, 19 жовтня 2017, 09:29

Троє синів убитої в понеділок мальтійської журналістки Дафне Каруани Галісії, що висвітлювала корупційні зв’язки високо посадовців, вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

Про це повідомляє Times of Malta.

"Прем'єр-міністр попросив нашого схвалення. Ось як він може його отримати: проявити політичну відповідальність і піти у відставку.

Піти через нездатність забезпечити дотримання наших основних свобод. Піти через спостереження за народженням суспільства, в якому переважають страх, недовіра, злочинність і корупція", - ідеться у заклику Метью, Ендрю і Пола Каруана Галісія.

Перед відставкою, пропонують сини загиблої журналістки, прем’єр повинен замінити комісара поліції та генерального прокурора на державних службовців, "які не боятимуться приймати рішення на основі доказів, що свідчать проти нього та проти тих, хто його захищає".

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

ЗМІ повідомили, що для вбивства було використано пластикову вибухівку Семтекс, яку часто застосовують під час терористичних атак.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Раніше до відставки прем’єра Джозефа Муската закликала мальтійська опозиція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.