Голова уряду Країни Басків: каталонці та баски хочуть самі вирішувати майбутнє

Понеділок, 2 жовтня 2017, 12:59

Голова уряду Країни Басків Іньїго Уркулью Рентерія закликав прем'єр міністра Іспанії Маріано Рахоя до діалогу, наголосивши на тому, що дві нації, баски та каталонці, хочуть самі вирішувати своє майбутнє.

Про це він заявив на прес-конференції в Більбао, повідомляє El Pais.

Іньїго Уркулью Рентерія закликав Рахоя бути відкритим до діалогу та переговорів, визнаючи те, що "дві нації хочуть вільно вирішувати своє майбутнє", якщо він хоче уникнути ще більшого краху у суспільстві.

Однак голова уряду Країни Басків кілька разів повторив, що він не збирається розривати відносини з главою уряду Іспанії, попри серйозне занепокоєння через ситуацію з референдумом у Каталонії.

"Моє завдання - робити все найкраще для басків, що б це не було. Наше зобов'язання - це Евскаді (Країна Басків. - Ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

За останніми даними, кількість поранених під час сутичок з поліцією в день референдуму про незалежність Каталонії зросла до 844 осіб.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.