Мей: Не буде ніякого перехідного періоду без фінальної торговельної угоди з ЄС

Понеділок, 23 жовтня 2017, 20:52

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повідомила британським депутатам, що не буде ніякого перехідного періоду, якщо не буде погоджено угоду з ЄС про майбутні відносини.

Про це повідомляє The Guardian.

Мей заявила депутатам, що "етап реалізації", так званий перехідний період, може бути узгоджений лише тоді, коли буде укладена торговельна угода з ЄС.

"Мета перехідного періоду полягає у впровадженні практичних змін, необхідних для переходу до майбутнього партнерства, а для того, щоб ви мали його, потрібно знати, яке майбутнє партнерство буде", - сказала вона.

Прем'єр-міністр Британії заявила, що головний переговірник ЄС Мішель Барньє запропонував, щоб обидва елементи були узгоджені до жовтня 2018 року для того, щоб вони були ратифіковані усіма національними та регіональними парламентами ЄС у термін до дня виходу Британії з блоку у березні 2019 року.

Нагадаємо, п’ять провідних бізнес-організації Британії закликають Лондон терміново домовитися з Брюсселем про перехідну угоду після Brexit, в іншому разі існує велика загроза для робочих місць та інвестицій. 

Бізнес-організації Британії наголошують, що угода потрібна терміново, адже на початку 2018 року компанії готуються приймати рішення щодо інвестицій. 

Великий бізнес Британії побоюється, що переговори щодо виходу країни з ЄС можуть завершитись взагалі без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.