Іран відкриває головний прикордонний перехід з Іракським Курдистаном

Середа, 25 жовтня 2017, 20:40

Іран відкрив важливий прикордонний перехід з Іракським Курдистаном після його закриття у зв'язку з проведенням референдуму про незалежність курдів.

Про це повідомило державне іранське ЗМІ IRIB, передає Reuters.

"Після референдуму та змін у районі Курдистану наші кордони з курдським регіоном Іраку були закриті. Сьогодні прикордонний перехід "Башмаг" відкрито", - цитує інформаційне агентство IRIB слова Джахангіра Бахші, начальника прикордонного пункту.

Про дане рішення стало відомо того ж дня, коли курдський регіональний уряд запропонував заморозити результати референдуму за незалежність, і таким чином активізувати зусилля на врегулювання кризи у відносинах з Багдадом за допомогою діалогу, а не військових засобів.

Раніше повідомлялося, що іракські курдські лідери запропонували заморозити підсумки голосування на референдумі за незалежність, зробивши крок назад в умовах кризи,через яку Багдад направив війська до автономії.

Нагадаємо, 15 жовтня з'явилася інформація, що Іран закриває важливий прикордонний перехід "Башмаг" з Регіональним урядом Курдистану на тлі напруженості через референдум про незалежність курдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.