У 2018 році Україна та ЄС схвалять новий Порядок денний асоціації

Четвер, 26 жовтня 2017, 12:37

Європейський союз готується до перегляду документів, що визначають план реформ у країнах-партнерах, включаючи Україну.

Про це заявив у виступі на Форумі громадянського суспільства СхП Йоганнес Ган, єврокомісар з питань сусідства та переговорів про розширення, повідомляє з Таллінна кореспондент "Європейської правди".

За словами комісара, наразі готується перегляд Порядку денного асоціації (ПДА) – двостороннього документа, який визначає план реформ задля виконання Угоди про асоціацію – для України, Грузії та Молдови.

Йоганнес Ган очікує, що ближчим часом буде схвалений ПДА для Грузії і Молдови. У цих країнах діють трирічні плани, дія яких спливає в 2017 році.

Останній ПДА для України було схвалено Радою асоціації у березні 2015 року.  "В 2018 році відбудеться перегляд Порядку денного асоціації Україна-ЄС", - заявив єврокомісар.

Наразі Україна проводить виконання європейських реформ за внутршніми планами, затвердженими на базі Угоди про асоціацію. 25 жовтня був схвалений оновлений внутрішній план (детальніше читайте в статті європейського віце-прем’єра Іванни Климпу-Цинцадзе "Точка неповернення: Україна затвердила план свого зближення з ЄС"). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.