Єврокомісія перевірить британську схему звільнення від податків для корпорацій

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 12:35

Європейська комісія відкрила розслідування схем у Великій Британії, які дозволяли міжнародним компаніям платити менше податків із порушенням правил державної допомоги ЄС.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

У Британії діють Правила регулювання іноземних компаній (CFC), які запобігають використанню британськими фірмами дочірніх компаній, що базуються у юрисдикціях з низькими податками або без податків, для уникненню оподаткування.

Зокрема, правила дозволяють податковим органам Британії перерозподіляти весь прибуток, який був штучно переведений на офшорну дочірню компанію, до материнської компанії у Британії, де його можна відповідно оподатковувати.

Проте, починаючи з 2013 року, правила CFC включають виняток із певного фінансового доходу (процентних платежів, отриманих від позик) міжнародних груп, що діють у Британії.

За цим винятком дохід, отриманий офшорним дочірнім підприємством від іншої групи компаній-іноземців звільняється від перерозподілу. Таким чином, багатонаціональна компанія у Британії може забезпечити фінансування іноземної групи компаній через офшорну дочірню компанію.

Комісія сумнівається в тому, що цей виняток відповідає правилам державної допомоги ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: