Єврокомісія наказала Amazon виплатити 250 млн євро податків Люксембургу

Середа, 4 жовтня 2017, 12:53

Євроcоюз наказав найбільшому в світі інтернет-магазину Amazon виплатити 250 млн євро податків Люксембургу, заявивши, що з 2003 року компанія отримувала несправедливу податкову пільгу.

Про це повідомляє Reuters.

"Люксембург надав Amazon нелегальні податкові пільги. Як результат, майже три чверті прибутку Amazon не оподатковувались", - заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

У Єврокомісії зазначили, що остаточна сума несплачених податків ще має бути розрахована люксембурзькими властями.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія розраховувала отримати від Amazon близько 400 млн євро.

З 2015 року  влада ЄС розслідували схему, за якою Amazon платить податки в Європі. З'ясувалося, що замовлення від клієнтів з Британії компанія оформлює в Люксембурзі, де податки нижче.

Те ж саме стосувалося замовлень з Німеччини та Іспанії. Згодом Amazon оголосила, що буде платити податки безпосередньо в ті країни, звідки приходять замовлення.

Amazon стала останньою з міжнародних компаній США, яка потрапила під штрафні санкції з боку регулятору конкуренції в ЄС.

Раніше Єврокомісія винесла аналогічні рішення проти Apple в Ірландії, Starbucks у Нідерландах та Amazon і Fiat в Люксембурзі. Вона також попросила Бельгію зібрати недоплачені податки з 35 компаній.

Нагадаємо, Євросоюз може посилити тиск на Ірландію, оскільки країна до сих пір не зібрала податки в сумі 13 млрд євро з компанії Apple.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.