У Франції за незаконне збагачення засудили сина диктатора Екваторіальної Гвінеї

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 13:41

Французький суд засудив до трьох років умовного ув’язнення сина президента Екваторіальної Гвінеї Теодоріна Обіанга, визнавши його винним у розтраті награбованих у своїй державі коштів.

Про це повідомляє BBC.

Cуддя постановив, що син президента використовував посаду міністра сільського і лісового господарства, щоб "викачувати" платежі від фірм-виробників деревини, які експортували з Екваторіальної Гвінеї, а його компанія Somagui Forestal була "порожньою оболонкою і використовувалася лише як канал для передачі громадських грошей".

Активи Обіанга у Франції будуть конфісковані, в тому числі особняк на авеню Фош в Парижі вартістю 25 млн євро. Крім того, йому присудили відтермінований штраф у розмірі 20 млн євро.

У листопаді швейцарські прокурори конфіскували 11 розкішних автомобілів Обіанга. Вони заявили, що син диктатора розграбував багатства своєї країни, щоб купити предмети розкоші, в тому числі приватний літак і пам'ятні речі Майкла Джексона.

Теодорін Обіанг був відсутній на суді. Раніше він заперечував усі звинувачення, запевнявши, що його багатство походить із законних джерел. Його адвокати звинуватили Францію у "втручанні у справи суверенної держави".

Президент Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема Мбасого найдовше серед усіх лідерів Африки перебуває на посаді. Правозахисні групи звинувачують його у систематичних репресіях своїх опонентів.

Більше про судовий процес читайте у статті: "Тачки, яхти, діаманти: як Франція переслідує іноземних лідерів за незаконне збагачення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.