У Франції можуть засудити сина диктатора Екваторіальної Гвінеї з конфіскацією майна

Четвер, 6 липня 2017, 09:47

Французька прокуратура звернулася до суду з проханням засудити сина президента Екваторіальної Гвінеї до трьох років в'язниці за звинуваченням у використанні награбованих у своїй державі коштів, щоб купити паризькі елітні маєтки та автомобілі.

Про це повідомляє France24.

Французький генпрокурор заявляє, що Теодорін Обіанг, старший син президента Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанга, також повинен сплатити штраф у розмірі 30 мільйонів євро, а всі його активи у Франції мають бути конфісковані.

Повідомляється, що розгляд справи відбувається за відсутності самого Теодоріна Обіанга, рішення суду буде прийнято пізніше.

Серед французького майна, яке може бути конфісковано в Обіанга, велика нерухомість, куплена у 2005 році за 25 мільйонів євро (28,31 мільйона доларів) на авеню Фош у Парижі.

На додаток до розкішного одягу та коштовностей, прокурори кажуть, що Обіанг має виняткову колекцію дорогих автомобілів, які разом з одягом, дорогоцінностями та нерухомістю коштують приблизно 100 мільйонів євро.

Довідково: Теодоро Обіанг Нгема Мбасого - президент країни Екваторіальної Гвінеї з 1979 року, який прийшов до влади в результаті військового перевороту, поваливши диктаторський режим свого рідного дядька Франсиско Масіаса Нгеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.