"Глава МЗС" невизнаної Південної Осетії відкрив "представництво" у Каталонії

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 16:14

"Міністр" закордонних справ невизнаної Південної Осетії Дмитро Медоєв на початку цього тижня  відвідав Барселону, де відкрив офіс для "встановлення двосторонніх відносин" з потенційно незалежною Каталонією.

Про це повідомляє видання El Pais із посиланням на джерела в іспанській розвідці.

Медоєв прибув до Барселони в понеділок з приватним візитом. Там він зустрівся з вихідцями з Південної Осетії і відкрив офіс, який має на меті представляти інтереси невизнаної республіки "в галузі гуманітарних і культурних питань". Про це написали прокремлівські ЗМІ, такі як Sputnik, посилаючись на повідомлення так званого МЗС Південної Осетії.

На церемонії відкриття цього "представництва" Медоєв проводив паралелі між подіями в Каталонії та сепаратистських невизнаних республіках, які фактично були анексовані Москвою.

"Двадцять шість років тому південно-осетинський народ сам здійснив ті ж доленосні політичні кроки на шляху становлення власної державності", - говорив Медоєв.

Чи зустрічався Медоєв, окрім осетинської діаспори, з представниками влади Каталонії, не відомо. Ні каталонський уряд, ні сепаратистська влада Південної Осетії не підтвердили і не спростували інформації про це.

Перед візитом до Каталонії Медоєв побував у Ломбардії та Венето, де саме відбувалися референдуми про розширення автономії. В Італії він зустрівся з представниками місцевої влади. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.