Глава МВС Іспанії звинувачує лідера Каталонії у підбурюванні до повстання

Вівторок, 3 жовтня 2017, 17:07

Глава МВС Іспанії Хуан Ігнасіо Сойдо звинуватив каталонського лідера Карлеса Пучдемона у підбурюванні регіону до повстання.

Про це повідомляє портал Todos Noticias.

"Ми бачимо як глава каталонського уряду з кожним днем штовхає мешканців Каталонії все ближче до безодні і підбурює до повстання на вулицях" - заявив Сойдо.

Він наголосив, що всі ці "акти ненависті" отримають відповідь згідно з принципами верховенства права.

У середу у Барселоні і ще кількох містах Каталонії проходять протести проти жорстокості іспанської поліції в день референдуму. Демонстранти закликають поліцію залишити регіон, уряд Іспанії захищає поліцейських, стверджуючи, що вони діяли в рамках закону і виконували судове рішення.

Як повідомлялося, через два дні після проведення референдуму про незалежність від Іспанії, у Каталонії розпочався загальний національний страйк, скликаний профспілками.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: