У Каталонії розпочався національний страйк, активісти блокують дороги

фото
Вівторок, 3 жовтня 2017, 10:02

Через два дні після проведення референдуму про незалежність від Іспанії, у Каталонії розпочався загальний національний страйк, скликаний профспілками.

Про це повідомляє El Pais.

За даними видання, у зв'язку зі страйком буде здійснюватися мінімальне обслуговування пасажирів лише у години пік (з 6.30 до 9.30 та з 17.00 до 20.00) у метро, автобусами та залізницею.

Повідомляється, що сьогодні вранці у Барселоні та Реусі тисячі людей прийшли до кількох поліцейських відділків, протестуючи проти дій поліції під час референдуму, де постраждали майже 850 осіб.

Окрім того, у зв'язку зі страйком каталонці почали блокувати дороги. За останніми даними, було заблоковано вже 12 доріг.

 Одна із заблокованих доріг у Жироні (фото El Pais)

Напередодні про приєднання до загального страйку оголосили у футбольному клубі "Барселона".

Раніше повідомлялося, що одна з двох найголовніших профспілок Іспанії закликала провести 3 жовтня загальний страйк у Каталонії у зв'язку з насильством поліції під час каталонського референдуму.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.