Представник Каталонії при ЄС склав повноваження

Понеділок, 30 жовтня 2017, 14:56

Постійний представник женералітату Каталонії при ЄС Амадеу Алтафаж склав свої повноваження згідно із рішенням Мадрида.

Про це представник Каталонії при ЄС повідомив у відкритому листі, де назвав таке рішення "сумним моментом", передає Ara.cat.

"У рамках заходів, прийнятих урядом Іспанії в минулу п'ятницю, мене звільнили з посади представника уряду женерналітату при Європейському Союзі", - написав він.

Алтафаж також пояснив, що протягом двох років, коли він був представником Каталонії при ЄС, він завжди виступав з лояльністю та наполягав на силі політичного діалогу для пошуку рішень.

"Європа завжди повинна сприяти пошуку рішень та розвитку діалогу", - сказав він.

У своєму листі він також надіслав меседж каталонцям, які відчувають "розчарування" через мовчання ЄС щодо політичної ситуації в регіоні. "Європа - наша, Європа - це і ми також", - написав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой відсторонив каталонський уряд, розпустив місцевий парламент та оголосив дострокові вибори після того, як парламент Каталонії у п’ятницю проголосив незалежність автономії.

Сьогодні стало відомо, що парламент Каталонії скасував заплановане на 31 жовтня засідання після того, як Іспанія ввела пряме управління автономією 27 жовтня.

Політичні партії Каталонії, які виступають за незалежність, ведуть дискусії щодо того, як представити себе на виборах в Каталонії 21 грудня.

Згідно з останніми даними, Ліва республіканська партія Каталонії (ERC), яка виступає за незалежність автономії, візьме участь у дострокових виборах, призначених Мадридом на 21 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: