Спецпредставник США: Щоб миротворці зайшли на Донбас, РФ мусить вивести свої сили

Вівторок, 31 жовтня 2017, 08:00

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, щоб миротворці ООН зайшли на цю територію.

Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському".

"Спершу сторони мають домовитися, що місія буде, й узгодити мандат. Потім утілити механізми, щоб вона розпочалася. Щоб миротворці зайшли, Росія мусить вивести свої сили. З боку України повинна бути координація з ООН. Паралельно ми маємо думати, як організувати вибори, узгодити послідовність дій. Але спершу мають бути погоджені базові питання", - сказав він.

Окрім того, спецпредставник США наголосив, що з бойовиками "Л/ДНР" не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Волкер також підкреслив, що для того, аби у зоні бойових дій на Донбасі з'явилися миротворці ООН, насамперед потрібна політична воля.

"Я вже казав, що це питання політичної волі... Ми сподіваємося на те, що активне залучення США в ширший процес і розмови з Росією напряму, чітке посилання, що санкції не знімуть, а стосунки між Росією та США погіршуватимуться, доки ці питання не будуть вирішені, змінять ситуацію.

Ми також сподіваємося, що Росія зробить стратегічні зміни у поведінці. Якщо це станеться, якщо вона скаже: добре, ми готові рухатися, багато що зміниться", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер готує тези для резолюції РБ ООН щодо миротворчої місії на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.