Німецький міністр вперше вступила в одностатевий шлюб

Вівторок, 31 жовтня 2017, 17:45

Міністр охорони довкілля Німеччини Барбара Хендрікс оголосила про те, що вступила в шлюб з вчителькою Валері Возанж.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Церемонія відбулася в понеділок у рідному місті Хендрікс Клеве.

Німецький міністр зізналася у своїй сексуальній орієнтації ще в 2013 році, зі своєю обраницею вона знайома вже близько двадцяти років.

Барбара Хендрікс праворуч з коханою

Перший в Німеччині одностатевий шлюб був укладений 1 жовтня 2017 року.

Законопроект, що передбачає повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів, який отримав у Німеччині назву закону про "шлюб для всіх", був прийнятий більшістю голосів депутатів бундестагу 30 червня. За документ проголосували 393 парламентарі, проти - 226, четверо - утрималися.

При цьому федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель проголосувала проти прийняття законопроекту. "Для мене шлюб, згідно з Основним законом, це союз чоловіка і жінки, - пояснила свою позицію після голосування канцлер. - І тому сьогодні я не голосувала за цей законопроект".

До 1969 року гомосексуальні зв'язки в Німеччині кримінально переслідувалися. Одностатеві союзи реєструють в Німеччині з 2001 року. Проте до цієї осені гомосексуальні пари могли зареєструвати свої відносини лише у формі одностатевих партнерств. Такі союзи мали менші права, ніж гетеросексуальні шлюби. В одностатевому партнерстві перебував, зокрема, колишній міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.