У Німеччині все ще триває дезінформаційна кампанія після виборів

Четвер, 5 жовтня 2017, 11:38

У Німеччині, попри завершення передвиборчої агітації та виборів, все ще триває дезінформаційна кампанія.

Про це повідомляється в щотижневому огляді DisinfoReview, підготовленому офісом верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Менш ніж два тижні тому у Німеччині відбулися вибори. І хоча передвиборча агітація закінчилася, дезінформаційна кампанія все ще триває. Ми написали про наративи щодо Німеччини та особливо щодо Анґели Меркель кілька разів до того, і протягом останнього тижня ми могли помітити деякі повторення вже знайомих історій, а також пару нових дезінформаційних винаходів", - йдеться в огляді.

Наприклад, "Німеччина знову була звинувачена у встановленні фашистського режиму в Україні", також з'явилася дезінформація про суми, що виплачуються біженцям в Німеччині.

Окрім того, у країні з'явилася дезінформація про те, що німецька спецслужба нібито здійснюватиме спостереження за 13% населення Німеччини, яке проголосувало за ультраправу АдН.

Повідомляється, що в інформаційному просторі з'явилися фейкові повідомлення, що Меркель не зможе співпрацювати з "зеленими" та "Вільними Демократами" оскільки вони є євроскептиками, і що представники Росії ніколи не спілкуватися із представниками АдН, що, звісно, є неправдою.

Нагадаємо, у вересні 2017 року у ЄС запустили новий сайт euvsdisinfo.eu для боротьби із дезінформацією з боку Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.