У Мадриді заявили, що не піддадуться на шантаж уряду Каталонії

Четвер, 5 жовтня 2017, 12:56

Уряд Іспанії заявили, що не збираються вести переговори щодо будь-яких нелегальних дій уряду Каталонії, та не погодяться на жоден шантаж.

Про це йдеться в офіційній заяві іспанського уряду від 4 жовтня.

"Переговори в демократії мають лише один шлях - шлях закону. Якщо пан Пучдемон хоче вести переговори, або хоче відправити посередників, він прекрасно знає, що він повинен робити для цього: повернутися на шлях закону, з якого він ніколи не повинен був звертати", - йдеться у заяві.

Окрім того, іспанський уряд розкритикував слова Пучдемона на адресу короля Феліпе VI.

"Ці критичні зауваження показують, що пан Пучдемон не тільки проти закону, але й проти реальності. Він сьогодні втратив можливість повернути Каталонію на шлях співіснування та закону. Він продовжує просувати свій проект радикалізму, ізоляції та виклику інституціям", - наголосили в Мадриді.

Як відомо, король Іспанії Феліпе VI звинуватив владу Каталонії у спробі підірвати суверенітет Іспанії і розділити каталонське суспільство.

Після цього голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що король Іспанії Феліпе VI встав на сторону Мадрида щодо референдуму про незалежність, проігнорувавши думку мільйонів каталонців.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Парламент Каталонії збереться на пленарне засідання 9 жовтня, щоб обговорити результати референдуму і вирішити, чи буде оголошена незалежність від Іспанії.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.