ЄС чекає від президента і уряду призначення членів комісії з відбору до НКРЕКП

Четвер, 5 жовтня 2017, 19:02

Представництво ЄС в Україні привітало призначення Верховною радою членів конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці представництва ЄС у Facebook.

"Це - довгоочікуваний крок з імплементації закону про регулятора у сфері енергетики. Ми сподіваємось, що інші відповідні органи якомога швидше призначать своїх членів комісії" - йдеться у повідомленні.

"Наявність професійного та незалежного регулятора у сфері енергетики сприятиме продовженню процесу реформування у сфері газу, електроенергії та теплопостачання" - наголосили в представництві ЄС.

Протягом минулої сесії парламент двічі безрезультатно намагався призначити членів комісії з відбору кандидатів до НКРЕКП. 

Слід зазначити, що 26 листопада чинний склад регулятора втратить повноваження через відсутність кворуму, якщо відповідні органи не заповнять квоти на призначення членів комісії з відбору до НКРЕКП.

Згідно з вимогами закону має бути визначено п’ятьох членів номінаційної комісії. Зокрема, дві кандидатури має внести президент; одну за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості має внести Кабмін, дві кандидатури має подати Верховна Рада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.