"Зелені" відкидають домовленість ХДС і ХСС про верхню межу прийому біженців

Понеділок, 9 жовтня 2017, 09:27

Німецька партія "Союз 90/Зелені" відкидає можливість досягнення компромісу щодо встановлення у Німеччині верхньої межі кількості біженців, щодо якого дійшло згоди керівництво Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це угода між ХДС та ХСС та зовсім не є результатом попередніх переговорів щодо "Ямайки" (ймовірної коаліції за участю ХДС/ХСС, "Зелених" та Вільної демократичної партії. - Ред.)", - заявила у понеділок, 9 жовтня, лідерка "Зелених" Сімоне Петер.

На її переконання, є неправильним, що щорічна верхня межа у 200 тисяч отримувачів притулку у ФРН, щодо якої домовились ХДС і ХСС, враховує також членів сімей осіб, які раніше отримали притулок у Німеччині. Це, за словами Петер, "не має нічого спільного із політикою щодо надання притулку, базованою на правах людини".

Петер також підтвердила, що її партія витупає проти розширення списку "безпечних країн походження", згідно з якими приймаються рішення за заявами про надання притулку, а також проти укладання нових угод на зразок угоди з між Євросоюзом і Туреччиною про реадмісію нелегальних біженців.

Нагадаємо, 8 жовтня лідери ХДС і ХСС домовились щодо питання про верхню межу кількості біженців, яких може приймати Німеччина. Ця межа має становити 200 тисяч осіб щорічно. Проте також було розроблено положення-виняток на випадок гуманітарних катастроф, у разі яких верхня межа кількості біженців може бути збільшена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: