Шойбле переконаний, що Меркель сформує коаліцію "Ямайка"

Вівторок, 3 жовтня 2017, 15:37

Вольфганг Шойбле, високопоставлений член партії канцлерки Ангели Меркель "Християнсько-демократичний союз", висловив упевненість, що Німеччина незабаром отримає стабільний уряд, що складатиметься з ХДС, "Зелених" та "Вільних демократів".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Шойбле, який залишає пост міністра фінансів країни, вважає, що німецькі лідери незабаром знайдуть шлях для утворення трипартійної урядової коаліції, яка отримала назву "Ямайка" через те, що кольори партій-учасниць - чорний, жовтий та зелений - збігаються з кольорами ямайського прапора.

Він заявив, що формування коаліції "Ямайка" - це лише питанням часу, оскільки Німеччині потрібен стабільний уряд.

Як відомо, консервативний блок ХДС/ХСС має визначитися із партнерами по коаліції після відмови від співпраці соціал-демократів. 

Очікується, що переговори про коаліцію будуть тривалими та складними, оскільки три сторони мають великі ідеологічні та політичні розбіжності, в тому числі щодо імміграції.

Повідомляється, що "Зелені" в суботу одностайно схвалили попередні переговори, що визначають позиції сторін, із "Вільними демократами" та ХДС для формування наступного уряду.

Раніше повідомлялося, що партія "Вільні демократи" (FDP) приєднається до коаліції з блоком Ангели Меркель, якщо відбудеться зміна напрямку державної політики.

За словами глави відомства федерального канцлера Петера Альтмаєра, переговори про формування коаліції у німецькому парламенті можуть затягнутися до початку наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: