Лідер партії, що розвалила коаліцію в Ісландії, йде з посади через крах на виборах

Середа, 1 листопада 2017, 12:55

Міністр охорони здоров'я Ісландії Оттарр Проппе йде з посади лідера ліберальної партії "Світле майбутнє", яка програла на позачергових парламентських виборах.

Про це повідомляє Iceland Monitor.

Партія "Світле майбутнє" отримала лише 1,2% голосів та втратила всі свої депутатські місця у парламенті Ісландії.

Проппе повідомив членів своєї партії про рішення піти з посади лідера сьогодні, 1 листопада.

Він також заявив, що участь партії "Світле майбутнє" в коаліційному уряді, який очолював прем'єр-міністр Б'ярні Бенедіктссон, мала великий і негативний вплив на довіру до "Світлого майбутнього" і майже неможливо було прояснити політику та бачення партії у виборчій кампанії.

Зазначимо, що чинний міністр охорони здоров'я Оттарр Проппе є також відомий як музикант та актор.

Нагадаємо, партія "Світле майбутнє", яка вийшла з урядової коаліції та після чого були оголошені позачергові парламентські вибори, втратила всі парламентські місця.

Як відомо, позачергові парламентські вибори були призначені після того, як партія "Світле майбутнє" заявила про вихід з урядової коаліції через скандал, до якого причетний батько прем'єр-міністра країни.

Партія "Світле майбутнє" звинуватила прем'єра у "порушенні довіри" після того, як він не повідомив решті уряду про те, що його батько написав листа, в якому поручився за чоловіка, засудженого раніше за педофілію, щоб той зміг подати заявку на видалення записів про судимість.

Прем’єр Б’ярні Бенедіктссон вирішив скликати позачергові вибори.

Нагадаємо, загальні вибори в Ісландії створили новий складний політичний ландшафт у країні, оскільки у парламент увійдуть аж вісім політичних партій, більше ніж будь-коли раніше, що у свою чергу ускладнить формування коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.