У Німеччині почався вирішальний раунд консультацій про створення коаліції

П'ятниця, 10 листопада 2017, 14:36

В Берліні у п'ятницю, 10 листопада, розпочався вирішальний раунд попередніх консультацій про створення в Німеччині нової урядової коаліції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Консерватори з блоку ХДС/ХСС, ліберали з Вільної демократичної партії (ВДП) і представники "Союз-90"/"зелених" спочатку проведуть наради, розбившись на експертні групи. Після цього проміжні підсумки оцінять в ході зустрічі голови партій.

Після цього раунду консультацій очікується презентація перших конкретних результатів, які будуть свідчити про шанси на створення коаліції. Сторони планують завершити попередні консультації 16 листопада. Лише потім беруть участь у цьому процесі партії ухвалять рішення про те, чи вони готові почати офіційні коаліційні переговори.

 Основними спірними моментами залишаються такі теми, як захист навколишнього середовища, міграційна, енергетична і транспортна політика. Можливу урядову коаліцію називають "Ямайкою" за політичними кольорами чотирьох партій, сукупність яких нагадує прапор острівної держави.

Перед початком консультацій у п'ятницю, 10 листопада, голова ХСС Хорст Зєєхофер висловив обережний оптимізм і назвав діалог "важким, але орієнтованим на пошук рішення".

Лідер ВДП Крістіан Лінднер, у свою чергу, висловив упевненість в тому, що до кінця наступного тижня стане ясно, чи почнуть чотири партії коаліційні переговори. Раніше він вже заявляв, що оцінює шанси на створення коаліції у 50:50.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.