Путін заявив про повне відновлення відносин Росії з Туреччиною

Понеділок, 13 листопада 2017, 17:43

Президент Росії Володимир Путін заявив, що відносини Росії і Туреччини можна вважати відновленими практично в повному обсязі.

Про це він заявив на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, який прибув сьогодні в РФ, передає ТАСС.

"Хочу відзначити на початку нашої зустрічі, що наші відносини можна вважати відновленими практично в повному обсязі", - сказав Путін Ердогану.

Президент Туреччини зазначив, що після початку процесу нормалізації між двома країнами "часті зустрічі (лідерів) надають прискорення розвитку наших двосторонніх відносин", - цитує ТАСС слова турецького президента.

Нагадаємо, стосунки між обома країнами погіршилися після збиття у листопаді 2015 року Туреччиною російського бомбардувальника Су-24, який порушив повітряний простір Туреччини.

З 1 січня 2016 року Росія ввела ембарго на постачання сільськогосподарської продукції з Туреччини. Потепління відносин між РФ та Туреччиною настало після того, як Ердоган вибачився перед російською стороною.

9 серпня 2016 року відбулася перша після інциденту з Су-24 зустріч турецького і російського президентів у Санкт-Петербурзі.

Після цього президент Росії та президент Туреччини вже мали кілька зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: