Глава МЗС Британії зустрічався із пов'язаним з Кремлем вченим – ЗМІ

фото
Понеділок, 13 листопада 2017, 17:59

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон зіткнувся з тиском після публікації фото, на якому він п'є шампанське поруч з ученим, який фігурує в справі про втручання РФ у вибори в США.

Про це повідомляє The Times.

На знімку Джонсон стоїть поруч з мальтійським вченим Джозефом Міфсудом. У США підозрюють, що саме він повідомив радникам Дональда Трампа про те, що у Кремля є доступ до електронних листів з "брудом" на Гілларі Клінтон.

Фото, яке було зроблено під час благодійної вечері в Редінгу, викликало занепокоєння в зв'язку з посиленням підозр, що Кремль міг втрутитися в референдум про членство Британії в ЄС. Джонсон агітував за Brexit.

Джозеф Міфсуд (ліворуч) та Борис Джонсон

Федеральна слідча група США підозрює, що Міфсуд повідомив радника Трампа Джорджа Пападопулоса, що у Росії є "тисячі електронних листів з брудом" на Клінтон.

Міфсуд у листі своєму колезі підтвердив, що він зустрічався з Джонсоном 19 жовтня.

У Міністерстві закордонних справ Британії пояснили, що Джонсон зустрічався і фотографувався з незліченною кількістю людей, "яких він не знає, зокрема під час заходів, в яких взяли участь 150 осіб, на яких він був основним спікером".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.