У Латвії залишилися працювати тільки 13 біженців

Вівторок, 14 листопада 2017, 16:58

Згідно з офіційними даними, на даний момент в Латвії легально працевлаштовані лише 13 прибулих за програмою переміщення ЄС біженців.

Про це повідомляє портал Delfi.

Всього за останні два роки роботу в Латвії знайшов лише 21 мігрант з 346, розповіла голова інтеграційного проекту при Держагентстві зайнятості Латвії Антра Янсоне.

При цьому Янсоне зазначила, що, швидше за все, серед біженців є і ті, хто зміг працевлаштуватися без допомоги Держагентства зайнятості, так що в дійсності цифра більш оптимістична.

Найчастіше мігранти влаштовуються на порівняно нескладні роботи: працюють на складах або в закладах громадського харчування. Однак є й такі, хто пішов працювати лікарем або соцпрацівником, розповіла Янсоне.

Скільки біженців залишилися в країні — точно не знає ніхто. Причини від'їзду можуть бути різні — пошуки кращого життя або ж просто не вийшло знайти роботу і житло.

За програмою переміщення ЄС до 15 вересня 2017 року в Латвії було переміщено 346 осіб (178 дорослих і 168 дітей). Латвія зобов'язалася прийняти 531 біженця, тобто залишилося прийняти ще 185.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.