Україна має продовжити створення Антикорупційного суду - заступник держсекретаря США

Середа, 15 листопада 2017, 16:34

Україні необхідно продовжувати процес створення Антикорупційного суду, а також виконати вимоги для отримання наступного траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл після зустрічі з президентом України у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нам було приємно бачити, що в Україні було прийнято кілька дуже важливих реформаторських законів, але ще багато що належить зробити. Слід продовжувати зусилля в питанні створення Антикорупційного суду", - сказав Мітчелл.

Заступник держсекретаря США підкреслив важливість продовження боротьби з корупцією і продовження реформ в Україні, зокрема, в енергетичному секторі.

"Вважаємо за необхідне забезпечити виконання Україною вимог для отримання наступного траншу МВФ", - додав він.

Мітчелл підкреслив, що США продовжують активно підтримувати Україну в протистоянні російської агресії і проведенні реформ.

Нагадаємо, в ЄС наполягають на необхідності створення окремого Антикорупційного суду та готові допомагати з відбором суддів.

Представниця президента у Верховній раді Ірина Луценко 6 листопада заявила про готовність Петра Порошенка подати на розгляд парламенту законопроект про антикорупційний суд протягом двох тижнів.

Поки що документ до парламенту не надходив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.