В уряді закликали ВР прийняти євроінтеграційний закон про внутрішній водний транспорт

Четвер, 16 листопада 2017, 10:45

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала Верховну раду ухвалити законопроект про внутрішній водний транспорт, необхідний для прогресу у виконанні Угоди про асоціацію.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Маю надію, що народні депутати ближчим часом знайдуть час на їхнє обговорення та ухвалення. Зараз хочу звернути увагу на системний "євроінтеграційний" законопроект №2475-а у сфері внутрішнього водного транспорту", - написала вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, в першу чергу стримується розвиток судноплавства в Україні, а перевезення водою, крім того, що є екологічним, може приносити державі великі прибутки.

"Законопроект встановлює єдині правила у сфері міжнародних перевезень морським та річковим транспортом, наближає законодавство України до діючих нормативно-правових актів ЄС щодо системи ротаційного фрахтування, ціноутворення та укладання договорів у сфері міжнародних та національних перевезень внутрішніми водними шляхами", - зазначила віце-прем’єр.

Крім того, законопроект відкриває річки для суден під іноземними прапорами за прикладом того, як сьогодні українське небо відкрите для авіакомпаній світу, що дозволяє створити прозорий конкурентний ринок.

"Ухвалення документа імплементує в національне законодавства норми цілої низки Директив ЄС у цій галузі, зокрема, № 96/75/ЄС, що буде великим прогресом виконання Україною своїх зобов`язань в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Сьогодні маємо прекрасну можливість зробити великий крок до інтеграції транспортної структури до європейської!" - наголосила віце-прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.