Прокуратура Польщі почала слідство щодо пропаганди фашизму на марші націоналістів

Понеділок, 20 листопада 2017, 17:27

Варшавська прокуратура розпочала слідство у справі публічної пропаганди фашизму чи підбурювання до ненависті під час маршу незалежності 11 листопада.

Про це повідомляє RMF24 з посиланням на речницю прокуратури.

Йдеться про слідство стосовно осіб, які 11 листопада під час маршу незалежності вигукували расистські гасла, або були помічені з плакатами з написами на кшталт "Європа біла або безлюдна" чи "Чиста кров".

Публічну пропаганда фашизму чи іншого тоталітарного устрою, розпалювання ненависті на національному, етнічному, расовому  грунті у Польщі загрожує штраф або позбавлення волі на строк до двох років.

Поліція і прокуратура продовжують збирати дані у справі. Слідчі пояснюють, що наразі жодних звинувачень у справі не висунуто.

Як відомо, 11 листопада, під гаслом "Ми хочемо Бога", вулицями Варшави пройшов марш Незалежності. За оцінками поліції, у ньому взяли участь близько 60 000 осіб.

Учасники маршу вийшли на вулицю з різними радикальними гаслами: "Біла Європа", "Європа лише для білих", було також нацистське вітання "Зіг хайль", "Ку-Клукс-Клан" та інші.

На марш націоналістів вийшли також люди із банером, на якому було написано "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: